Cristian Stoicescu despre antreprenoriat creativ făcut cu pasiune

Ce veți citi mai jos este o parte din interviul scris de Andrei Hațegan pentru IQads, avându-l ca special guest pe Cristian Stoicescu, Business Development Manager, fratele si partenerul de business al lui Daniel Stoicescu, în al căror studio creativ ne ducem veacu’.

Povestea Cromatic

Cromatic Studios a fost fondat acum 7 ani, de Daniel, prin desprinderea lui din Inksect, firma de Design şi Website Development, înființată cu doi colegi de-ai lui, dupa terminarea facultății. Acum 5 ani m-am alaturat și eu studio-ului si am adăugat experiența mea din media, consultanță financiară, Marketing și business administration la comboul deja existent.
Încă de la început, ne-am propus să construim un loc în care fiecare om să respire creativitate prin toți porii, să livrăm our best work și să evoluăm încontinuu împreună. Eu zic că am reusit.
Am crescut organic de la an la an și am reușit să ne păstram același drive. Iar pentru noi ăsta este cea mai mare victorie.
Sunt foarte mândru că în ultimii doi ani am reușit să aducem în echipă unii dintre cei mai talentați oamenii pe care i-am cunoscut. Am creat o echipă amazing, alături de care putem să abordăm cu brio orice proiect de Design, Branding și Web Development.

Cum au evoluat departamentele în agenție

După cum ziceam mai sus, suntem mândri că avem colegi super talentați. Asta înseamnă că rolurile nu sunt stricte și fiecare dintre noi își aduce aportul în proiecte. Știu că sună neconvențional, dar asta ne ajută să rămânem motivați, angrenați în proiecte și dornici să ne dezvoltăm. Așa reușim să evităm și rutina.
Totuși, cei mai mulți dintre noi suntem designeri (UI/UX si brand). Dar mai avem și colegi developeri, videografi/fotografi, un Account și eu, și Daniel. Noi ne împărțim cele mai multe roluri: de la întâlniri cu clienții, la strategie, Design, videografie și muuulte task-uri operaționale. Cred că tocmai această cultură în care fiecare contribuie atunci când simte că poate aduce valoare plus voia bună cea de toate zilele și increderea pe care ne-o acordam, ne ajută să ne diferențiem.

Un stop motion face cat 1000 de poze

Nu producem foarte multe spoturi TV, dar atunci când o facem apelăm la resurse externe. Ori închegăm noi o echipă, dacă bugetul este foarte mic, ori externalizăm catre una din casele de producție cu care colaborăm de obicei.
În schimb, producem conținut video pentru online. Aici ne este permis să fim mult mai creativi. Fie că sunt cinemagraph-uri, stop motion videos, animații sau doar conținut filmat, de fiecare dată o facem cu pasiune. Din punctul meu de vedere, aceasta este și activitatea mea preferată: videografia, în toate etapele ei (producție, editare, regie, imagine, sound mix, tooot). Uite un proiect tare drag mie, făcut din câteva mii de poze:

 

Tehnologia in contextul publicitar actual

Tocmai pentru că îți spuneam că videografia este o pasiune puternică pentru mine și tehnologia VR este un subiect care mă interesează. Am testat căști, jocuri, randări. Am asistat la prezentări, demo-uri și alte încercări de promovare a tehnologiei. Cred că nu mai este mult până când va deveni o tehnologie disponibilă pentru publicul larg. Și atunci ține-te, tată! Remember Ready Player One? Eu chiar cred că ne îndreptăm în direcția aia.

Ce inseamna lucrul pentru un site de rezervari online

Direct Booking este un proiect foarte special pentru noi. Am avut ocazia să realizăm un proces complex pentru ei, prin care ne-am unit forțele cu un partener, și deja prieten foarte drag, Mihai Bonca. Alaturi de el am creat strategia de brand și repoziționarea acestuia, ulterior rezultând și noua identitate vizuală, unde colegul nostru Adrian Vilau a reușit să înțeleagă esența brandului și să o transpună într-o formă vizuală simplă, însă cu personalitate.
Tot procesul a culminat cu realizarea unei campanii TV, în care a aparut personajul Robi Direct, care te însoteste de la rezervare pana la cazare, pe bune 🙂 Găselnița cu acest personaj și realizarea scriptului este samnătura lui Iulian Bărbulescu, care nu înceteaza sa ne surprindă.
Succesul acestui proces a fost atât de puternic încât, după 2 ani, încă se comunică prin același spot, iar după primul an, vânzările au crescut cu 30%.
A fost o experiență grozavă pentru ca ownerul businessului este și cel care a programat site-ul și se ocupa în continuare de mentenanță și de update-ul acestuia. Este foarte implicat în fiecare acțiune, iar insight-urile lui ne-au oferit o perspectivă complexă.

Vaporwave & more pentru Magic TV

Conceptul din spate s-a bazat pe mood-ul pe care vrem să îl transmitem într-un setting unde se ascultă, de obicei, muzică chill, unde vrem să ne simțim în siguranță, cât mai relaxați, poate și cu niște lumini sau niște bețișoare parfumate. Pe ideea asta, am ales mov și albastru, drept culori de bază.
Dar focusul principal ar fi pe vaporwave, modernism, nostalgia anilor ‘90, millennials, cer, mare, plante. Orice elemente care pot să ne duca cu gândul la liniște, amintiri plăcute și setting the mood. Chiar daca pare că e nișata toată treaba pe cool, se potrivește tuturor publicurilor țintă pentru că indiferent ce vârsta ai, tot ai nevoie de chill și să-ți amintești cu drag de momentele fericite din trecut.
Animațiile au fost facute de Ștefan Morozan, iar Tech Julie (Iulia Moldoveanu) s-a ocupat de rebranduirea întregului univers vizual și a dat un facelift impresionant logo-ului.

Găsiți tot articolul pe IQads.

You can share this via…

0